De beste apps om voor de natuur te zorgen

Oroeco

Een rekenmachine van uw ecologische voetafdruk. Deze app, die beschikbaar is op alle platforms, stelt ons in staat klimaatverandering tegen te gaan door onze dagelijkse CO2-voetafdruk te berekenen op basis van het verbruik van elektriciteit, transport, voedsel en vrijetijdsbesteding. Bovendien helpt het ons om onze ecologische voetafdruk gemakkelijk te verkleinen door advies te geven dat is aangepast aan onze behoeften en levensstijl. Kortom, Oroeco volgt onze ecologische voetafdruk, klimaatimpact, analyseert onze levensstijl, van reizen tot eten, geeft ons advies, vermindert vervuiling en bespaart ons ook geld dankzij de veranderingen die we aanbrengen.

Waterafdruk

De Waterprint-app is ontworpen om de watervoetafdruk van elk individu te berekenen en u te helpen begrijpen hoe u water kunt besparen. Waterprint houdt rekening met het water dat we zoveel uitgeven om te eten, drinken of kleren te wassen. Bereken bijvoorbeeld hoeveel water er wordt gebruikt om een ​​appel te laten groeien of een overhemd te maken. Als u besluit deze applicatie te downloaden, zorgt u ervoor dat u duurzame beslissingen neemt en uw watervoetafdruk verkleint.

Ik recycle

“I recycle” is een applicatie die ons helpt bij de taak van huishoudelijke recycling. Tegenwoordig is een van de belangrijkste ecologische problemen die we hebben, overtollig afval. Veel van de dingen die we dagelijks kopen, komen in containers die later naar de prullenbak gaan. IRecycle helpt ons bij deze moeilijke taak om afval te verminderen en biedt ons duizenden ideeën voor het recyclen en hergebruiken van allerlei soorten materialen. En dat niet alleen, je kunt in de app ook kijken welke materialen recyclebaar zijn en welke niet.

iHuerting

Altijd al een stadstuin willen aanleggen? Met deze app krijg je het heel gemakkelijk, stap voor stap, helemaal opnieuw. Beetje bij beetje kan je stadsboer worden door te planten op je eigen terras, patio, klein perceel … Je leert op een intuïtieve, eenvoudige en leuke manier voor je tuin te zorgen. iHuerting zorgt er zelfs voor dat u eraan wordt herinnerd wanneer u op biologische wijze water moet geven, bemesten of ongedierte op planten moet voorkomen.

More Stories
Playful Imagery Nature Ode