De meest spectaculaire aquaria ter wereld

1. Aquarium van Georgië

Gelegen in Atlanta (VS), wordt het beschouwd als het grootste aquarium ter wereld met meer dan 30.000 kubieke meter water en duizenden zeedieren, waaronder walvishaaien, mantaroggen en beluga’s. Ze voeren ook shows met dolfijnen op en hebben een 4D-bioscoop.

2. Dubai Mall Aquarium

Dit aquarium is een van de belangrijkste activiteiten in Dubai en bevindt zich in een winkelcentrum. Bevat volgens het Guinness World Record het langste acrylpaneel op waterbasis ter wereld.

3. S.E.A. Aquarium (Aquarium in Zuidoost-Azië)

Op het eiland Ventosa, in Singapore, bevindt zich het S.E.A Aquarium. Duizenden kleurrijke vissen en planten verspreid over 10 geografische gebieden vormen samen dit aquarium. De belangrijkste attractie is de onderwatertunnel van waaruit u de haaien kunt bewonderen die het dichtst bij hun natuurlijke habitat staan. Het heeft ook een grote hoofdvistank met niveaus, zodat u de zeefauna kunt observeren alsof het een filmscherm is.

4. AquaDom

De AquaDom, geopend in 2003, is het grootste cilindrische aquarium ter wereld met een miljoen liter zout water en 25 meter cilinder en bevindt zich in het Radissom-hotel in Berlijn. De beste manier om het te bezoeken is via een lift in het aquarium, van waaruit u de meer dan 1500 verschillende zeedieren kunt zien die het bevat.

5. Ushaka Marine World

Dit aquarium in Durban (Zuid-Afrika) bevindt zich in het waterpark naast het strand. Het valt op door de originaliteit van zijn faciliteiten die simuleren deel uit te maken van een gezonken schip en de mogelijkheid biedt om met vissen te duiken. In het waterpark vind je de hoogste waterglijbaan van Zuid-Afrika.

6. Het Oceanogràfic

Het Oceanogràfic van de Stad van Kunsten en Wetenschappen van Valencia is het grootste aquarium van Europa en omvat de belangrijkste mariene ecosystemen op aarde. De daken van het toegangsgebouw ontworpen door Feliz Candela vallen op, evenals een geweldige delifinario en een onderwaterrestaurant waar je kunt genieten van een goed diner met geweldig uitzicht.

More Stories
Is dit Mercedes de meest innovatieve en intelligente auto?