Drie sleutels bij het kiezen van de kleur van de kamer

Het kiezen van de juiste kleur om de woonkamer te decoreren is essentieel om de stijl te definiëren, het gevoel van ruimte en licht te vermenigvuldigen of bepaalde sensaties te genereren. We spraken met twee professionals om de essentiële toetsen uit te leggen en om het kleurengamma van de kamer correct te kunnen kiezen.

1. Je moet rekening houden met de helderheid en de grootte van de ruimte

Bepalende factoren bij de waardering van kleur zijn de oriëntatie van de kamer, het soort natuurlijk en kunstlicht dat we hebben geplaatst en de grootte van de kamer. Het verdient de voorkeur om een ​​basis met een neutrale toon te gebruiken die de hele kamer domineert, omdat we op deze manier de helderheid en het gevoel van ruimtelijkheid kunnen vermenigvuldigen. Daarom is een van de beste oplossingen om te kiezen voor wit in de woonkamer.

2. Er moet aandacht worden besteed aan timmerwerk, deur- en raamafwerking

De afwerkingen spelen een zeer belangrijke rol bij het kiezen van de kleur van de kamer. Om bij de kleur van de woonkamer te passen, moet er rekening gehouden worden met het type vloer, de deur- en raamkozijnen. Als deze elementen wit zijn geverfd, verenigt u materialen en afwerkingen en vermindert u hun visuele gewicht.

3. Kies wat voor soort sensaties en visueel effect u in de woonkamer wilt

Het gaat erom dat je kiest wat je wilt dat de kamer je laat voelen. Klanten zijn doorgaans op zoek naar ontspanning, frisheid, vitaliteit of een bepaalde hoeveelheid energie.

More Stories
Slimme steden, de slimste en meest duurzame steden ter wereld