Gewoonten om creatiever te zijn

1. Maak lijsten

Je weet nooit waar een goed idee vandaan kan komen, maar de organisatie zal altijd een trouwe bondgenoot van creativiteit zijn. Door alles goed gestructureerd in lijsten te hebben, kunnen we vinden wat we zoeken.

2. Draag altijd een notitieboekje bij je

Zelfs nu er overal tablets, smartphones en computers zijn. Een notitieboekje wordt gebruikt om ideeën op te schrijven, dode tijden in te tekenen, te schrijven … en het houdt je weg van de lawine van informatie op het net.

3. Probeer gratis te schrijven

Vrij schrijven bestaat uit het leeg laten van de geest en automatisch schrijven, zonder de beweging van de hand te filteren of te stoppen. Behalve dat het een uitstekende losmakende oefening is, ontspant de langzame beweging van het schrijven de geest.

4. Blijf uit de buurt van de computer en stimuleer creativiteit

We brengen de dag door met kijken in één richting. Een verlicht vierkant dat onze ogen vermoeit en ons overspoelt met een lawine aan informatie.

5. Stop met jezelf in elkaar te slaan

Misschien ben je blanco. Het is misschien niet je beste moment. Maar je moet voorkomen dat je een negatieve kijk op jezelf krijgt. Als je dat doet, veracht je alle geweldige ideeën die in je opkomen!

6. Neem pauzes

Intens werk en ontspannende pauzes, om de geest tot rust te brengen. Vermoeide mensen zijn niet creatief.

7. Zing onder de douche

Zing, dans, spuug water, maak een punk mohawk met je zeepachtige haar … onder de douche ben je alleen. Weg ermee!

More Stories
Geweldige ideeën voor interieurontwerp