Hoe ‘beige’ of grijs te gebruiken om de juiste decoratie te krijgen

We hebben het over twee klassieke kleuren. Lees hoe u er het meeste uit kunt halen en vertel ons welke van de twee het beste bij u past.

Gebruik grijs of beige om eenheid te geven

Hier is een veel voorkomende vraag: hoe kan ik eenheid en samenhang geven aan alle kamers in mijn huis zonder dat een van hen zijn persoonlijkheid verliest en allemaal anders is? Gebruik de basiskleur in alle kamers en gebruik de accentkleur om iets anders toe te voegen.

Dat gezegd hebbende, kies bij het kiezen van de basiskleur voor het bereik van grijs of beige. Tussen de twee hangt de keuze af van uw smaak, het gevoel en de stijl waarnaar u op zoek bent.

Grijs, koud; beige, warm

Nu we hebben gekozen voor een neutrale basis, moeten we duidelijk zijn dat er twee grote groepen zijn: warme en koude kleuren. Het beige behoort tot de eerste groep; de grijzen, tot de tweede. Daarom is het op plaatsen met hoge temperaturen een goed idee om grijs te gebruiken, omdat dit een gevoel van frisheid geeft.

Maak er geen misbruik van

Als je voor beige kiest, zal het gevoel zijn dat van een sierlijke en zelfs een beetje oude ruimte. Misbruik van grijs betekent dat ruimtes koud zullen zijn. Het geheim: combineer ze in 60% van de ruimte en de andere in 30%.

Beige en hout

Als we ervoor kiezen om tinten in beige te gebruiken, is hout onze bondgenoot. Gecombineerd met gebroken wit zorgt het voor een perfecte match. Bovendien kunnen we, afhankelijk van het soort meubels dat we kiezen, zeer verschillende stijlen bereiken. Bijvoorbeeld: de Middellandse Zee in de afbeelding, die wordt versterkt door wat rieten of rotanobject toe te voegen. Het resultaat van combinaties van dit type zijn zeer lichte en rustige ruimtes, die u uitnodigen om er tijd in door te brengen.

More Stories
Hoe versier je de slaapkamer met pastelkleuren … zonder oubollig te zijn