Is dit Mercedes de meest innovatieve en intelligente auto?

De nieuwe S-Klasse ziet eruit als de fantastische auto van de toekomst. Met zijn eigen systeem, MBUX, van kunstmatige intelligentie en tweede generatie, wil Mercedes een kwalitatieve sprong maken en het spel van technologie in auto’s winnen.

MBUX van de tweede generatie

We hebben al gezegd dat het de tweede generatie MBUX bevat. De nieuwe versie vertegenwoordigt een nieuwe mijlpaal in de ontwikkeling van deze interface tussen de bestuurder, de andere inzittenden van de auto en de auto. De cabine is uitgerust met maximaal vijf schermen, waarvan sommige met OLED-technologie. Met een druk op de knop maakt de nieuwe 3D-driverviewer voor het eerst ruimtelijke perceptie van de scène mogelijk, met echt diepte-effect op basis van Eye-Tracking. Niet minder indrukwekkend is het Head-up-Display, vooral grootformaat, met augmented reality-inhoud.

Personalisatie en spraakafdrukken

De nieuwste generatie van het standaard rijhulpsysteem omvat veel nieuwe of verbeterde functies. Het nieuwe assistentiescherm op het bestuurdersdisplay toont de werking van de rijhulpsystemen op een uitgebreide en transparante manier op volledig scherm.

Augmented reality

Twee verschillende versies van het Head-up-Display (HUD) worden als optie aangeboden. De grotere HUD biedt augmented reality (AR) -inhoud. Tijdens de geleiding van het navigatiesysteem worden bijvoorbeeld geanimeerde afslagpijlen weergegeven, die met het oog op de rijbaan vrijwel overlappend zijn met grote precisie. In verband met de assistentiefuncties wordt andere informatie weergegeven, zoals de gegevens van de actieve afstandsassistent.

Algoritmen met leervermogen

De MBUX-interieurassistent maakt nu gebruik van camera’s die zijn geïnstalleerd in de besturingseenheid op het dak en leeralgoritmen om tal van wensen van de bestuurder te herkennen. Deze assistent interpreteert de oriëntatie van het hoofd van de inzittende, de bewegingen van hun handen en hun lichaamsgebaren en reageert door de overeenkomstige functies van het voertuig te activeren. De MBUX-interieurassistent biedt niet alleen meer bedieningscomfort, maar helpt ook op het gebied van veiligheid.

More Stories
De beurs veroordeelt de Bankia-CaixaBank-swap