Tips voor je reis naar het buitenland

Je wilt niet de hele kast meenemen

Of je nu voor een lange tijd weggaat of een korte vakantie gaat, je hoeft niet alles mee te nemen wat je hebt. Denk dat wat je draagt, jij moet dragen en niemand anders dan jij. Minimaliseer zoveel mogelijk, pak de basis in, en je bent klaar. Denk dat wat je ook mist, je ergens anders terecht kunt, dus als je iets vergeet, is het ook niet zo ernstig.

Stop nooit waardevolle spullen in de bagage

Het klinkt misschien voor de hand liggend, maar ik heb meer dan één persoon ontmoet wiens reis was verpest omdat er iets uit hun koffer of rugzak was gestolen. Geld, documenten, camera, computer en al het andere van waarde dat u gaat meenemen, moet u altijd bij u hebben in uw rugzak of handtas.

Vergeet niet de vereisten van elke plaats te controleren

Elk land is anders en heeft zijn eigen regels. Voor sommigen moet u misschien van tevoren een visum aanvragen, zoals in veel Aziatische landen gebeurt, en voor anderen kan u om bepaalde vaccins worden gevraagd, zoals Thailand, om u twee voorbeelden te geven. Het is belangrijk dat u duidelijk bent over alles wat u nodig heeft voordat u vertrekt om verrassingen te voorkomen. Neem de tijd om erachter te komen en laat niet alles tot het laatste moment over, ik ken gevallen van mensen die hun vlucht moesten veranderen (met alle gevolgen van dien) omdat ze de papieren voor het laatst hadden achtergelaten.

Houd altijd een uitrijkaart bij de hand

Ze vragen je er misschien niet eens om, maar er zijn gevallen waarin ze je niet eens in het vliegtuig laten stappen als je het niet hebt. Als u een van degenen bent die van avontuur houdt en de reis wilt beleven terwijl u loopt, hoeft u zich geen zorgen te maken. Bij sommige bedrijven kun je reserveringen maken zonder dat je ervoor hoeft te betalen – wat natuurlijk na een bepaalde tijd niet meer geldig is – en er zijn andere die je aanbieden om het voor een minimum bedrag te “huren”.

Draag altijd een stekkeradapter

Het zal super handig zijn en het zal je uit meer dan één probleem halen. Stel je voor dat je na een 12-uur durende vlucht in Londen aankomt en je mobiele telefoon wilt opladen, maar verrassing, je driepinsstekker werkt niet in het vierkant dat de Engelsen hebben. Je zult niet veel plezier beleven aan het feit dat je eerste wandeling door de nieuwe stad is om iets te kopen waarmee je je telefoon kunt gebruiken.

More Stories
De beurs veroordeelt de Bankia-CaixaBank-swap