Trucs om een creatiever persoon te worden

Wees netjes

Als uw bureau vol staat met objecten (mappen, papieren, apparaten, agenda, foto’s, enz.), Is de kans groter dat uw hersenen verspreid raken en dat u zich niet kunt concentreren op wat belangrijk is. De werkplek opruimen is synoniem met het accommoderen van ideeën en natuurlijk creatiever zijn. Doe de test en verwijder wat niet werkt om je heen.

Omring jezelf met creatievelingen

Openstaan ​​is essentieel in banen waar creativiteit het brood en boter is. En aangezien de omgeving ons enorm beïnvloedt, is het essentieel om omringd te zijn door mensen die het beste in jou naar boven halen en niet degenen die je niet toestaan ​​om vooruit te komen.

Laat je inspireren door hun levensvoorbeelden, zoek iets tussen hun ervaringen en analyseer hoe deze mensen al hun creativiteit naar boven hebben gehaald. Ze kunnen je zelfs tips geven over technieken om creatief te worden. Vergeet niet dat als je in een inventieve omgeving bent, je inventiever wordt.

Verander uw verplichtingen in een spel

Om creativiteit te laten stromen, moet je plezier hebben. Dit betekent niet dat je de regels en voorschriften van het kantoor of bedrijf buiten beschouwing laat, maar het betekent wel dat je een manier zoekt om plezier te hebben terwijl je werkt. Op deze manier wordt de geest minder overweldigd en heeft hij meer mogelijkheden om te creëren. Vind een manier om van je gewone klusjes een rollenspel of een pretpark te maken.

Deel prestaties en ideeën

Door te delen wat je hebt gelukt om de stroom van creativiteit te versnellen, door naar de mening van anderen te luisteren, worden negatieve gedachten verdreven en door felicitaties van anderen te ontvangen, wordt de motivatie vergroot. Houd er rekening mee dat delen niet hetzelfde is als vergelijken. Gebruik elke ontmoeting als een klas om meer te leren en niet om jezelf te meten met de rest.

Wanhoop niet

Een van de manieren om creatiever te zijn, is door het steeds weer opnieuw te proberen. Zelfs als je 30 keer faalt, probeer het dan 31 keer. Maakt u zich geen zorgen als u geen oplossing, een effectief idee of iets kunt vinden waar uw superieuren of klanten van houden. De geest heeft, net als mensen, tijd nodig om te evolueren en volwassen te worden.

More Stories
De beste apps om voor de natuur te zorgen