Waarom kan ik geen partner vinden?

Mogelijke oorzaken

Dit zijn de algemene kenmerken van degenen die geen partner vinden:

– Te hoge verwachtingen hebben en te veeleisend zijn.

Als u buitensporige eisen stelt en iemand zoekt die zeer geïdealiseerd is, zult u waarschijnlijk nooit iemand vinden die “goed genoeg” voor u is. Uiteindelijk is het een goed filter om mensen weg te houden en je niet bloot te stellen aan intiem zijn met iemand en je eigen tekortkomingen aan de oppervlakte te brengen. Het onvolmaakte zal altijd het andere zijn.

– Wees onverdraagzaam en onbuigzaam.

Als we anderen niet accepteren zoals ze zijn (met hun gebreken en deugden) of als we verwachten dat ze alles doen zoals we willen, is het zeer waarschijnlijk dat we het moeilijk vinden om samen te leven, momenten met anderen te delen. Intiem zijn met imposante en starre mensen is niet prettig, omdat het lijkt alsof hun criteria het enige zijn en ze sterke spanningen veroorzaken.

– Een laag zelfbeeld.

Als je het gevoel hebt dat je de liefde van iemand anders niet waard bent, is het gemakkelijk om deze onbewust af te wijzen wanneer hij je benadert. Hoe kan ik de liefde van anderen accepteren als ik zelf niet in staat ben om van mezelf te houden en mezelf goed te behandelen?

– Verlegenheid, overmatige introversie.

Je leeft in paniek over wat anderen zullen zeggen en denken. Je kunt er niet tegen om bekritiseerd of afgewezen te worden. Je sterke onzekerheden zorgen ervoor dat je wegloopt om te vermijden dat je geconfronteerd wordt met wat je zo nerveus maakt. En uiteindelijk bescherm je jezelf zozeer dat je jezelf bezeert omdat niemand die stalen barrière kan doorbreken die je zelf hebt opgeworpen. En toch kijk je ernaar uit dat iemand anders het doet.

– Sterke zelfbehoefte en perfectionisme.

Het heeft veel te maken met het eerste punt. Als je “Doña Perfecta” bent en geen enkele fout mist, doe je hetzelfde met de anderen. Je zult altijd gespannen zijn van binnen en dat zal je naar het minimum laten springen. Je wilt een ideaal van perfectie bereiken dat niet bestaat, onrechtvaardig is en dat je pijn doet.

– Heb “Disney-idealen”.

Het is een ander punt dat verband houdt met het eerste. Als in je hoofd alles ‘romantisch perfect’ moet zijn en je accepteert niets dat niet zo is als in Hollywood-films, dan wijs je veel kansen af.

– Interne labels.

Ga na wat je tegen jezelf zegt: “Ik ben niet goed genoeg om een ​​partner te hebben”, “Ik ben ondraaglijk”, “Ik heb geen geluk in de liefde”, “Ik ben een ramp” … Deze berichten die je onbewust herhaalt, veroordelen je, saboteren je en nemen je mogelijkheid om moeite te doen om te veranderen, want “ik ben zo …”

More Stories
Ze maken een masker met leds dat glimlacht als we erom vragen