Ze maken een masker met leds dat glimlacht als we erom vragen

Een masker dat lacht! (en veel meer). We presenteren je een nieuwe crowdfunding-campagne op Kickstarter.

Het heet JabberMask en het is een spraakgestuurd draagbaar apparaat vol met LED’s die als een mond bewegen op het ritme van onze stem, met de mogelijkheid om te glimlachen of emoji’s te laten zien naar onze zin.

JabberMask, gemaakt door videogame-ontwerper Tyler Glaiel, heeft een raster van RGB-leds aan de voorkant, waarvan het canvas kan worden gebruikt om bepaalde berichten over te brengen. U kunt een hartje, een emoji of een eenvoudig woord als ‘NEE’ of ‘OK’ weergeven. Om te glimlachen hoef je alleen maar een klein geluidje te maken met je lippen.

Een andere bijzonderheid is dat het de stem kan vangen en een virtuele mond kan bewegen, bijna tegelijkertijd met wat we zeggen. Iets als een digitale Muppet.

Het is een creatieve manier om enkele van de communicatiebarrières van een wereld met COVID-19 te overwinnen, in een pandemie die niet ophoudt. Mensen zijn expressieve wezens en waarom niet? Een digitale glimlach kan hierbij uitkomst bieden.

De basis is een katoenen masker dat we zonder groot probleem kunnen wassen, waarbij de elektronische componenten worden verwijderd. De batterij van het apparaat zit precies achter op het hoofd.

Dit innovatieve product zoekt momenteel financiering via Kickstarter. Als alles volgens plan verloopt, zou de verzending in mei 2021 moeten beginnen.

More Stories
De meest spectaculaire aquaria ter wereld